EMILIANO MARTíNEZ MAG BLIJVEN STAAN NA TWEEDE GELE KAART EN WORDT OPNIEUW STRAFSCHOPPENHELD

Aston Villa heeft ten koste van Lille OSC de halve finale van de Conference League bereikt. Na de 2-1 zege van Aston Villa in Birmingham werd het donderdagavond 2-1 voor Lille, waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden. Penaltyspecialist Emiliano Martínez werd met twee gestopte strafschoppen de held.

Tijdens de strafschoppenserie deed zich een opmerkelijk moment voor. Martínez kreeg een gele kaart voor zijn gedrag en dat was zijn tweede van de wedstrijd, want in de 39ste minuut was de Argentijn al op de bon gegaan. Toch mocht Martínez op het veld blijven staan.

ESPN lichtte na de wedstrijd toe dat spelregelcommissie IFAB met ingang van het seizoen 2021/22 een wijziging heeft doorgevoerd, die verklaart waarom Martínez bleef staan. Gele kaarten die tijdens de reguliere speeltijd of de verlenging worden toegekend, zouden niet meer tellen in de penaltyserie.

Martínez keerde de eerste strafschop van Lille, die werd genomen door Nabil Bentaleb. Later in de serie wist collega-keeper Lucas Chevalier de penalty van Leon Bailey te keren en dus waren de ploegen weer in evenwicht. Uiteindelijk werd Martínez de held, want hij hield de laatste strafschop van Benjamin André uit de onderhoek.

2024-04-18T19:41:28Z dg43tfdfdgfd